Home   Kleuterklasjes   Classe Unique – juf Ingrid en juf Edith

Classe Unique – juf Ingrid en juf Edith

Werken met Classe Unique

Wij doorbreken het klassieke jaarklassensysteem en werken met Classe Unique in de Bloemenweide. Dit betekent dat in de Bloemenweide alle kleuterklassen samenzitten. Uiteraard krijgen de kinderen een leeraanbod op eigen niveau. Dit heeft een aantal grote voordelen:

  • Kinderen leren spontaan van elkaar en met elkaar, over de leeftijden heen.
  • Differentiatie wordt spontaan geïntegreerd en alle middelen zijn steeds voorhanden.
  • De kleuters worden begeleid door twee leerkrachten (teamteaching), die hun kennis en ervaring dagelijks delen met elkaar.
  • Het familiaal gevoel tussen de kinderen wordt versterkt.

In de bloemenweide geniet het spinnetje in zijn web samen met de fladderende vlinders, de zoemende bijen en de gestippelde lieveheersbeestjes van elkaar in een unieke, leerrijke omgeving.

De spinnetjes = peuters

Het spinnetje zoekt en onderzoekt. Het is van nature nieuwsgierig. Het gaat maar al te graag op ontdekking in de wereld rondom hem.

 De vlinders = eerste kleuterklas

De vlinder experimenteert met al haar zintuigen. Zij probeert de buitenwereld aan haar eigen noden aan te passen. Zo doet zij zelfkennis op.

De lieveheersbeestjes = tweede kleuterklas

Het lieveheersbeestje wordt zich steeds meer bewust van de wereld rondom haar. Geleidelijk aan leert ze ervaringen in onderlinge verbanden te plaatsen.

De bijtjes = derde kleuterklas

Het bijtje is op zoek naar uitdagingen en verruimt zo haar leefwereld. Zij wordt zich steeds meer bewust van het eigen ‘IK’.

 

CLASSE UNIQUE

omdat ieder kind uniek is

Muzisch atelier- Slaapatelier – Beweegatelier – Praatatelier – Puzzelatelier – 
Drama-atelier – Bouwatelier – Auto-atelier – Denkatelier – Ontdekatelier – Leesatelier
Lunchatelier

 

Wil je graag weten hoe zo’n Classe Unique er precies uit ziet?

Kom dan zeker eens langs in GO! BS Maasland tijdens 1 van onze kijkdagen of maak een vrijblijvende afspraak tijdens het schooljaar. Juf Ingrid en Juf Edith heten jullie graag welkom!