Home   Kleuterklasjes   Kleuterklasje 1 – juf Ingrid

Kleuterklasje 1 – juf Ingrid

Welkom in de Jules klas.

Het is warm – 18/06/2019

We genieten van het schitterende weer: buiten picknicken hoort hier zeker bij, maar ook het spel in de waterbak in ons buitenklasje geeft ons een verkwikkend gevoel. Wat is het toch fijn om in het klasje te zijn.

 

Ook in de klas is er water (bubbelplastiek). Terwijl de vissen zwemmen, trachten we ze m.b.v. een vislijn allemaal te vangen. Opgelet dat je geen natte voeten krijgt wanneer je uit de boot stapt. Veel succes met de visvangst!

Stappen en trappen in het verkeer
We schenken deze week extra aandacht aan de voetgangers. Waar moeten we oversteken en hoe doen we dat? Samen met Aya leren we meer over het zebrapad met o.a. de afleveringen ‘Het zebrapad’ en ‘Stoeprand stop’.

Zichtbaar zijn in het verkeer doen we door onze fluovest aan te trekken.

Nu weten we dat we de straat moeten oversteken over het zebrapad. We schilderen en tekenen een zebrapad, maar ook met plasticine leggen we een zebrapad aan. 
Tijdens de bewegingsles leggen we een eigen pad aan. Kijk maar!

We volgen een aangelegd parcours in de beweeghoek.
We beleven plezier met het leggen van een domino.
Deze week zetten we de fiets in de kijker. We doen allerlei leuke opdrachten en krijgen op het einde van de week een ‘Verkeersdiploma’. Knap hé!

 

Tijdens de activiteit Peuter Schrijfdans ontdekken we steeds meer waarom dat wielen kunnen rijden … natuurlijk, omdat ze rond zijn. Wij onderzoeken ronde voorwerpen en laten alles maar rollen. We tekenen ‘de wielen van de fiets’ o.b.g.v. de bijhorende schrijfdansmuziek.
Allerlei fietsspelletjes leren onze rijvaardigheid verbeteren.
Als afsluiter van deze leuke verkeersweek bakten we heerlijke appelschijfjes. De appeltjes kregen we eerder deze week van de fruitboer. We plukten, raapten en aten appels en peren vers van de boom uit de boomgaard.

 

Samen met Jules ontdekken we wat er allemaal in onze boekentas zit.

We leren onze brooddoos, de koekendoos, de drinkfles en onze boekentas zelf te openen en te dichten.

Oei! Jules heeft zijn boterhammen opgegeten op weg naar school.

Gelukkig is er in de buurt van onze school een bakker. We trekken onze fluovest aan en stappen aan het wandelkoord. We kopen er een brood. We smeren zelf boter op onze boterham met een mes. We strooien er gekleurde hagelslag op … en dan … lekker smullen.

Net zoals Jules kunnen wij al goed turnen … ook met onze boekentas!

Kijk en overtuig jezelf!

Een koekje, een drinkfles …. we dobbelen met de dobbelsteen en nemen de afbeelding die overeenkomt totdat onze boekentas helemaal gevuld is.

Spannend!

Samen met Aagje leren we dit schooljaar meer over de natuur. We kijken al eens goed rond wat er niet in de natuur thuishoort en stoppen alles in tassen en zakken.

Dit was een kort overzicht van de eerste schoolweken in de Jules-klas. Natuurlijk hebben we ook gekleurd, geverfd, geknipt … en nog veel meer.

Van al dat spelen … worden we toch zoooo moe!