Home   Kleuterklasjes   Van peuters tot laatste kleuterklas

Van peuters tot laatste kleuterklas

Onze kleuterwerking:

Onze jongste kleuters:

In onze kleuterwerking vertrekken de kleuterjuffen vanuit een wereld georiënteerd thema.  We stellen ons de vraag ‘Welk stuk van de wereld willen wij onze kleuters laten ontdekken?’

We reiken materialen aan waaruit kinderen een keuze kunnen maken en bouwen van daaruit verder. Zo kunnen we de thema’s laten groeien vanuit het kind.
Jullie kleuter mag steeds materiaal meebrengen in verband met het thema, soms zullen we ook expliciet naar iets vragen. Dit doen we via ons overlegplatform GIMME.
Een tal van activiteiten die aan bod komen, kunnen jullie daar op terugvinden. Zo kunnen jullie het klasgebeuren steeds volgen.

Onze groepjes binnen onze klas:

De spinnetjes = peuters

Het spinnetje zoekt en onderzoekt. Het is van nature nieuwsgierig. Het gaat maar al te graag op ontdekking in de wereld rondom hem.

 De vlinders = eerste kleuterklas

De vlinder experimenteert met al haar zintuigen. Zij probeert de buitenwereld aan haar eigen noden aan te passen. Zo doet zij zelfkennis op.

 

Onze oudste kleuters:

Het verschil met de peuters en k1 is dat er al gerichter gewerkt wordt naar vaardigheden toe. Wij bieden uitdagende thema’s aan waarin wij onze opgroeiende kleuters laten exploreren en ontdekken. Maar ook waarin wij zelf als begeleiders kunnen sturen en bijsturen.
Zo worden onze kleuters op een zelfstandige en leergierige wijze groot!

onze groepjes binnen onze klas:

De lieveheersbeestjes = tweede kleuterklas

Het lieveheersbeestje wordt zich steeds meer bewust van de wereld rondom haar. Geleidelijk aan leert ze ervaringen in onderlinge verbanden te plaatsen.

De bijtjes = derde kleuterklas

Het bijtje is op zoek naar uitdagingen en verruimt zo haar leefwereld. Zij wordt zich steeds meer bewust van het eigen ‘IK’.

Zoals de groepsnamen al doen vermoeden, zitten wij vaak met onze neuzen en vingers in het groen. Wij hebben een oase aan groen aanwezig op onze school waardoor wij toch wel met enige trots mogen zeggen dat ons domein een groen leerpardijs is!
Zo is het bijvoorbeeld elke donderdag ‘bosdagje’ en zul je ons dan ook buiten weten te vinden met onze laarsjes aan.

Wil je graag zien in welke groene leerrijke

omgeving wij werken?

Maak dan zeker een afspraak om eens een kijkje te komen nemen!

Het Maaslandteam heet jullie graag welkom!