Home   Leerjaar 2 – juf Sharon

Leerjaar 2 – juf Sharon

Mei 2019 – zaaien en planten

Tijdens de lessen WO leren we over nieuw leven bij het thema LENTE. Wat is het verschil tussen zaaien en planten? De leerlingen van het tweede leerjaar weten dit nu goed uit te leggen. Nieuwsgierig wat er uit dit experiment tevoorschijn zal komen? Wij alvast wel!

Mei 2019 – Hoekenwerk

De leerlingen in het tweede leerjaar zijn fan van hoekenwerk. Daarom mochten ze vandaag als beloning vrij een hoekje kiezen. Puzzels, bouwen, techniek met tandwielen,…alles kwam aan bod.

 

 

 

Mei 2019 – Sportvoormiddag eerste graad

De leerlingen van de eerste graad gingen naar de sporthal van Neeroeteren om deel te nemen aan KRONKELDIDOE. Een sportieve voormiddag vol leuke activiteiten.

 

 

 

April 2019 – Techniek eerste graad – Tandwielen

Hoe werken tandwielen? Wij deden de test en gingen op onderzoek

.

 

 

Februari 2019 – Kwartiermakers

Tijdens de boekencirkel konden de kinderen kennis maken met een berg nieuwe boeken. Ze deden een soort van stoelendans. Als de muziek stop gezet werd, mochten ze het boeken nemen waar ze bij gestopt waren en dit eens goed bekijken. Daarna vertelde enkele kinderen over hun boek en of ze dit na deze kennismaking al dan niet zouden willen lezen.

 

 

Februari 2019 – Rekenlessen

Omdat je alleen kan leren door te doen… De kinderen leerde de term “breuken” kennen door taarten te vouwen en te verdelen in de helft en een kwart. Ook de blokkentorens kwamen aan bod. We leerden gepast betalen met de €. Ook het gewicht kwam aan bod.

We vouwen om de breuken te leren: de helft, een kwart

Blokkenbouwsels nabouwen en het aantal blokken tellen.

De brug oefenen met blokjes.

wegen

Gepast betalen met munten en briefjes €

 

 

06-02-2019 – Schrijfdans

In het tweede leerjaar leren we de hoofdletters schrijven. Om mooi te schrijven, moeten onze polsen lekker flexibel zijn. Daarom gaf juf Cindy een les schrijfdans. We deden oefeningen op muziek. FUN!

 

 

Januari 2019 – Gezonde voeding

Via een leuk verhaal kregen we meer uitleg over gezonde voeding, wat mogen en moeten we eten en welke dingen kunnen we beter zo min mogelijk eten. Bedankt aan de mensen van de voorzorg om dit te realiseren!

 

 

Januari 2019 – Hoekenwerk in het 2de leerjaar

Tijdens de maand januari waren er 5 hoeken waarin de leerlingen moesten werken. Een spellingshoek, een rekenhoek waar de kinderen de tafeltjes op speelse wijze verder konden oefenen. Ook kwam WO aan bod, zochten ze in de boekenhoek naar het juiste boek om hun vragenlijst in te vullen en… onze techniekhoek. Dit laatste was erg moeilijk! 

 

 

 

 

Januari 2019 – Welkom in 2A!

Welkom in de klas van het 2de leerjaar. Ons klasje werd ingericht in het thema ‘uiltjes’. Daarom gingen we aan de slag met klei en een stappenplan. Hier zien jullie het resultaat…