Home   Leerjaar 4 – juf Helga

Leerjaar 4 – juf Helga

Welkom op de pagina van het vierde leerjaar.

Kom regelmatig eens een kijkje nemen op deze pagina om te weten te komen met wat we allemaal bezig zijn.

13-05-2019 : De hele week zijn de leerlingen bezig met Lego-education. Experimenteren, uittesten, bouwen en programmeren staat allemaal op het programma.

 

09-05-2019 : Verkeerspark : Na een verkeersquiz mochten de leerlingen de verkeersregels gaan toepassen op het verkeerspark. Met de fiets of een skelter konden ze laten zien hoe veilig ze zich in het verkeer kunnen gedragen.

 

04-04-2019 : Sportbeurs in de sporthal van Dilsen-Stokkem. De leerlingen van het vierde maakten kennis met verschillende sportverenigingen uit de gemeente.

03-04-2019 : “Dag van actief burgerschap” Het vierde en het derde leerjaar bezochten samen de zorg en bio- boerderij Ommersteyn in Rotem.

 

18-03-2019 : BOEKPROMOTIE : Alle leerlingen van de klas hebben deze week hun favoriete boek aan elkaar voorgesteld.

Februari 2019: WEEK VAN HET VERKEER: De leerlingen van het derde en het vierde leerjaar sloten de week af met een fietsbehendigheidsparcours.

 

23-01-2019 : Op die woensdag ging het vierde leerjaar op bezoek in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem. Deze keer niet om boeken te ontlenen maar wel om van alles bij te leren over hoe we de computer en de catalogus in de bibliotheek correct kunnen gebruiken.Het was weer een leerrijke uitstap!

Enkele sfeerbeeldjes tijdens onze turnles waar allerlei bewegingsvaardigheden op het programma stonden.

 

 

4-12-2018 : Sinterklaas op school. Hoog bezoek op school. Samen met alle kleuters en de leerlingen van het eerste tot en met het vierde leerjaar hebben ook de leerlingen van het vierde leerjaar zich van hun beste kant laten zien door een lied te zingen en een dansje te doen voor de Sint en de pieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-11-2018 : Techniekdag op GO Maxwell in Eisden. Een boeiende dag vol onderzoeken en experimenten. Alleen maar verwonderde blije gezichten op die dag!

22-11-2018 : Knutselen met thema : Sinterklaas

09-11-2018 :  Tijdens de workshop “GOODCOOK” leerden de leerlingen van het vierde leerjaar welke groenten ze moeten eten in welk seizoen. Door middel van allerlei groepsopdrachten werden de leerlingen betrokken bij dit toffe project. Het was de kers op de taart dat ze ook zelf aan de slag gingen om met de lekkere seizoensgroenten heerlijke recepten te maken. Het proeven en opeten van de hapjes viel goed in de smaak!

.

 

12-10-2018 : Knutselen : Uiltjes met penseel en verf!

 

 

28-09-2018 : Tijdens de techniek-les in oktober gingen de leerlingen experimenteren met profielen. Ze kwamen er achter dat sommige profielen sterker zijn dan andere. Ook onderzochten ze welke figuur het stevigst is. De driehoek kwam eruit als winnaar. Dat een constructie best breed vanonder is en smal vanboven was misschien nog het gemakkelijkste. Met als deze informatie gingen de leerlingen aan de slag om een zo hoog mogelijke stevige constructie te bouwen. Zie hieronder de resultaten en het was ook nog lekker smullen tussendoor!

 

In oktober kwam juf Elke van Goodplanet les geven over “afval verwerken”. In een workshop leerden de leerlingen wat ze moeten doen met afval. Afval kan je verbranden en storten. Veel beter is het om afval te sorteren en te recycleren. Het allerbelangrijkste wat de leerlingen zeker moeten gaan onthouden is proberen om afval te vermijden, dat is het beste voor het milieu!

 

 

 

 

Tijdens de maand september leerden de leerlingen van het vierde leerjaar over lang en heel lang geleden. Na een verkenning van de verschillende eeuwen doorheen de tijd hebben ze in groep een eeuwenband geknutseld. Na heel wat knip-, plak- en puzzelwerk waren de eeuwenbanden klaar om te gebruiken.